Teniszoktatás

  • Gyermektanfolyamok óvodásoknak: Óvodás korú gyermekeknek szóló teniszfoglalkozás. A tenisz néhány alapvető mozgásanyagának tanítása és a teniszhez szükséges képességek általános fejlesztése örömteli, játékos formában, mely kedvet csinál a folytatáshoz. Heti 1 – 2 óra sűrűséggel.
  • Tenisztanfolyam gyermekeknek: a tenisztanfolyam csoportos foglalkozást jelent, ahol az elsődleges célunk a tenisz sport mozgásanyagának megtanítása, csak kevéssé fér bele az általános képesség fejlesztés, mint például a mozgás koordináció, vagy a gyorsaság fejlesztése. (Ehhez javasoljuk kiegészítésként a kondicionális képességfejlesztő edzéseinket. Ld. ) Az tenisztanfoyami foglalkozásokon a gyermekek a mozgásanyagon túl, megtanulnak egymással teniszjátékokat játszani, és barátokat is gyűjthetnek. A tanfolyami foglalkozásaink 55 percesek és heti 1 – 4 óra sűrűségűek. A csoportok beosztásánál fontosnak tartjuk, hogy hasonló korosztályú, és hasonló tudásszintű gyermekek kerüljenek egy csoportba.
  • Tenisztanfolyamok felnőtteknek: Tapasztalataink szerint a gyermekek tökéletesen megtanulnak heti 2 X 1 órában, akár 6 fős csoportban is teniszezni. A felnőtteknek is szervezünk tanfolyamokat maximum 5 fős csoportokban, amelyek nagyon sikeresnek bizonyultak. Egyrészt az átlagembernek is megfizethető áron lehet oktatásban részesülni, és a tanfolyam során rögtön partnereket is szerezhet magának az ember. Sok régebbi tanfolyami résztvevőnk ma már rendszeresen teniszezik, és a teniszezés során kialakult széles baráti, partneri körrel rendelkezik.
  • Egyéni oktatás felnőtteknek / Egyéni óra: Az egyéni óra azt jelenti, hogy az edző az egy órás foglalkozás keretében csak az egy tanítvánnyal foglalkozik. Az edző megtanítja a mozdulatokat és egyben ütőpartner is akivel gyakorolni lehet a tanultakat. Ez igen hatékony tanulási mód, és a legköltségesebb formája a tanulásnak.
  • Egyéni óra 2-4 fővel: Családoknak, barátoknak, pároknak ajánlott tanulási forma. Az egyéni óra keretében 2 – 4 fővel foglalkozik egy edző. Kevéssé költséges, és esetleg partner is lesz a folytatáshoz. Itt már nem mindig az edzővel teniszezik a tanítvány, hanem sokszor a társakkal, és az edző kívülről figyelve javítja a hibákat.
  • Egyéni oktatás gyermekeknek: Egy edző, egy gyermekkel foglakozik egy teniszpályán. Itt lehetőség van minden egyéni igény kielégítésére, a gyermek a saját tempójában tud haladni. Az egyéni óra a leghatékonyabb módja a tenisztanulásnak, hiszen az edző minden mozdulatot tud ellenőrizni és javítani, és a gyermek mindig az edzővel játszik, aki mindig a gyakorlásnak megfelelően pontosan üti a labdát. 10 éves kor alatt az egyéni órát célszerű kiegészíteni csoportos foglalkozásokkal, mert a gyermeknek az edzővel való munka kicsit „száraz” lehet, a tanulás kap nagy hangsúlyt, és a gyermeket éltető és motiváló játék háttérbe szorul.
  • Versenyzőképzés: Intenzív csoportjainkba a gyermekek heti 2, 3, vagy 4 X 2 órát járnak teniszezni. Hisszük, hogy minden gyermek számára hasznos a versenyzés, igen erős jellemformáló, nevelő hatása miatt! A gyermekek a versenyeken való részvétel során taktikai képzést, és mentális felkészítést is kapnak.

 

 

Az oldal cookiekat használ. This site uses cookies.